Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

18. 05. 2013. 19:03 >> 19:03
1

PREDSJEDNIK FBIH

Advokat: Budimir neće dati ostavku

Uhapšeni predsjednik Federacije BiH Živko Budimir, koji je osumnjičen za primanje mita i kršenje Zakona o pomilovanju, neće dati ostavku na ovu funkciju, izjavio je Budimirov advokat Ragib Hadžić.

Hadžić, koji je danas posjetio Budimira u Mostaru, gdje se nalazi u pritvoru, rekao je da predsjednik Federacije ostavku neće podnijeti zbog više razloga.

"Prvo, jer bi taj čin bio loš presedan na osnovu kojeg bi u budućnosti bilo moguće na ovakav ili slične načine eliminisati političke neistomišljenike ili neposlušne, s druge strane gospodin Budimir ne osjeća apsolutno nikakvu krivicu za ono za šta ga optužuju i treće, on je, sviđalo se to nekome ili ne, pod potpunom zaštitom principa nevinosti i dok ne dođe konačna pravosnažna sudska odluka, nema govora o ostavci", izjavio je Hadžić.

On je dodao da Budimir nema ništa protiv da se pojavi pred istražnom komisijom Parlamenta FBiH koja ima zadatak da utvrdi činjenice u vezi sa ustavnom odredbom o nedostojnosti predsjednika Federacije.

"Budimir poziva komisiju da dođe u Mostar, a u slučaju da odbiju, dao mi je punomoć da ga zastupam pred tom komisijom“, objasnio je Hadžić i dodao da od komisije zavisi da li će se saglasiti da odu u Mostar ili će se on kao Budimirov punomoćnik pojaviti pred njima u Sarajevu.

Prema njegovim riječima, Budimirova odbrana čeka izjašnjenje Ustavnog suda BiH o njihovoj apelaciji.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније