Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

25. 05. 2016. 09:39 >> 09:22
25

POZIV BOŠNJACIMA

"Ne dajte da Vlah vlada Srebrenicom"

Vođa Islamske vjerske zajednice u BiH Husein Kavazović pozvao je Bošnjake da se registruju i glasaju u Srebrenici i da ne dopuste da "Vlah vlada u Srebrenici".

On je to učinio na nedavno održanom skupu u Švajcarskoj govoreći o narednim lokalnim izborima u BiH, prenijela je Radio televizija Republike Srpske.

"Svako ko može dati svoj glas, svako ko se može registrovati, svako ko može dozvoliti da 'Vlah' ne vlada u Srebrenici. Nek mu je haram (nečisto) ako to ne učini... To je naše i to ne možemo ostaviti", rekao je Kavazović. 

Kako navodi ta televizija, u drugom govoru, takođe u Švajcarskoj, objašnjavajući vjernicima kako da se odnose prema predstojećim lokalnim izborima Kavazović je rekao da postoje dva načina. 

"Ili da se krvlju zalivamo ili svake četiri godine da idemo na izbore i da potvrdimo svoj suverenitet. Birajte Bošnjaci da li da svakih 20-30 godina krv lijemo ili da izađemo na izbore. Naša kuća je naša obaveza, a sačuvati Srebrenicu, pogotovo. Valja se protiv njih i mezarovima (grobljima) braniti. Ostanite budni za svoju domovinu", kazao je Kavazović.

Пратите нас на

Коментари25

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније