Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Beta ]

27. 05. 2016. 23:00 >> 22:41
2

VUČIĆ NAJAVIO

Nova vlada do 16. juna

Predsjednik Srpske napredne stranke (SNS) i mandatar za sastav nove vlade Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da će pokrajinska i republička skupština biti formirane početkom juna, a da je realno očekivati da formiranje nove vlade bude završeno do 16. juna.

Obraćajući se novinarima nakon sjednice Predsjedništva SNS-a, Vučić je kazao da će SNS u srijedu, 1. juna, početi razgovore o formiranju vlade s drugim partijama "koje žele da razgovaraju".

"Razgovaraćemo sa svima koji žele da razgovaraju, ali to ne znači da će svi ući u vladu. Želimo da čujemo šta su njihove ideje, ako ih imaju", rekao je Vučić.

Kako je rekao, Skupština Vojvodine biće formirana 2. juna, dok će novi saziv Skupštine Srbije biti konstituisan 3. ili 4. juna.

Vučić je odbacio i navode da će potpredsjednik SNS Goran Knežević biti kandidat za predsjednika Skupštine Srbije.

Upitan da prokomentariše izjavu ministra spoljnih poslova Hrvatske Mira Kovača da su se pojavile "poluinformacije" o otvaranju poglavlja 23 u pregovorima Srbije i EU i da Srbija za to poglavlje mora "položiti prijemni ispit", Vučić je odgovorio da se to dogovore Evropska unija i Hrvatska.

"Ako hoće da otvore, hvala im. Ako neće, opet im hvala", kazao je on.

O rušenju objekata u Savamali, Vučić je kazao da to rješavaju nadležni organi, ali da mu je to "manje teško od ubistva pjevačice Jelene Marjanović".

"Naravno da je strašno da neko dođe i ruši besparavne objekte i uznemirava građane, ali je manje strašno od toga kad su ubili čovjeka sa fantomkama pred 250 svedoka na 50 metara odavdje", dodao je lider SNS.

Vučić je govorio i o članovima Zemunskog klana koji su sa fantomkama hapsili bivšeg predsjednika Srbije Slobodana Miloševića.

"Kako će svaki predsednik da se osjeća i misli da će i on tako da završi, ako žuti dođu na vlast", naveo je Vučić.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније