Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Tanjug ]

30. 05. 2016. 09:00 >> 08:49
4

VUČIĆ TVRDI

Nijesam ni američki, ni ruski čovjek

Mandatar za sastav nove srpske vlade, Aleksandar Vučić, rekao je da ne zna da li će Ivica Dačić biti u novoj vladi.

 

On je rekao da ne može još da odgovori na to pitanje, jer treba da sasluša stav svojih saradnika i, naravno, da razgovara sa liderom socijalista.

Vučić je rekao da je Dačić "najbolji tehnolog vlasti", jer "voli vlast i vlast voli njega", te da upravo zato veoma dobro zna da na sastav buduće vlade ne može da utiče niko sa strane, o čemu se špekulisalo povodom njegovog susreta s šefom ruske države Vladimirom Putinom prije nekoliko dana.

"Ne podnosim urgencije ni iz sopstvene stranke, ni iz ambasada, od strane bilo koga jer građani imaju pravo na suverenost i nezavisnost u odlukama. Nisam ni američki, ni ruski, ni engleski čovjek, već Srbin koji rade za interese građana", rekao je Vučić. 

Upitan da li je za Srbiju bolje da SPS i Dačić budu u vladi, Vučić nije precizno odgovorio, ali je istakao da ne može da potcjenjuje mišljenje članova stranke i saradnika, poput Nebojše Stefanovića i Zorane Mihajlović.  

Do susreta sa Putinom došlo je, kako je rekao, sasvim slučajno, a ne povodom formiranja vlade.

"Ne mogu ni da vam kažem kakav je slučaj u pitanju", rekao je Vučić.

On je rekao da zna koga će podržati naredne godine na predsjedničkim izborima, ali nije otkrio o kome se radi.

"Znam koga ću podrzati i pobijediće", jedino je što je Vučić odgovorio na pitanja vezana za predsjedničke izbore.

 

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније