Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

30. 05. 2016. 16:10   >>  15:56 1

PETROV NAJAVIO

Podnijeće ostavku, ukoliko se podrži Karamarko

Sukob između lidera Mosta Boža Petrova i lidera HDZ-a Tomislava Karamarka ozbiljno najavljuje skori raspad Hrvatske vlade, ali premijer Tihomir Orešković i dalje ostaje optimističan.

Na svečanoj sjednici kojom je obilježen Dan Hrvatskog sabora bio je gotovo cijeli državni vrh, izostali su Tomislav Karamarko, predsjednik HDZ-a i prvi potpredsjednik Vlade, kao i Zoran Milanović, šef opozicionog SDP-a.

Božo Petrov, predsjednik Mosta, izjavio je da će podnijeti ostavku u Vladi, što se očekuje i od ostalih članova Mosta koji su na telefonskoj sjednici Vlade glasali za opoziv Tomislava Karamarka.

Petrov je poručio da će njegova ostavka uslijediti ukoliko Sabor, koji je dužan da do 18. juna glasa o opozivu, ne izglasa nepovjerenje Karamarku.

Za izglasavanje nepovjerenja Karamarku potrebno je najmanje 76 zastupničkih glasova, što je moguće, ali moguće je i preslagivanje zastupnika u Saboru koji bi mogli da podrže većinsku Domoljubnu koaliciju.

Orešković je, uprkos dubokoj podjeli u Vladi, izjavio da je optimističan i da će nastaviti sa poslom koji je započeo kao predsjednik Vlade.

Članovi Mosta na čelu sa Božom Petrovom traže bezuslovnu ostavku Tomislava Karamarka i njegovu zamjenu u Vladi iz redova Domoljubne koalicije zbog, kako kažu, njegove političke odgovornosti za poslovnu saradnju Karamarkove supruge Ane Šarić sa glavnim lobistom MOL-a Josipom Petrovićem u Hrvatskoj.

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa u svom posljednjem obraćanju javnosti poručilo je da još uvijek nijesu dostavljeni potrebni ugovori i dokumenti od strane Ane Šarić i Josipa Petrovića, tako da će sa odlukom o sukobu interesa morati pričekati.

Svakako, o sukobu interesa Tomislava Karamarka Povjerenstvo bi trebalo da se izjasni prije glasanja o povjerenju u Saboru 18. juna.

Hrvatska država je na arbitražnom sudu sa mađarskom kompanijom MOL zbog navodno sumnjive kupovine većinskog paketa dionica INA-e u vrijeme premijera Iva Sanadera, kojem se zbog toga sudi u Hrvatskoj.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније