Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

RSE

30. 05. 2016. 23:40 >> 23:23

OD 30. JUNA

Javni servis BiH suspenduje emitovanje

Upravni odbor javnog servisa Bosne i Hercegovine (BHRT) danas je odlučio da od 30. juna privremeno prekine produkciju i emitovanje programa.

"Ova odluke direktna je posljedica duga entitetskih emitera od 25 miliona konvertivilnih maraka (oko 12,5 miliona eura): Radio-televizije Federacije BiH 16,5 miliona i Radio-televizije Republike Srpske 8,8 miliona KM", navodi se u saopštenju UO BHRT, kojeg je potpisao predsjedavajući Esad Gotovuša.

UO BHRT-a je istakao da institucije države nijesu riješile dugotrajan problem RTV takse i finansiranja javnog servisa i da je današnja odluka time iznuđena i samo najavljuje realne okolnosti koje će nastati poslije 30. juna, kada ističe dosadašnji model naplate RTV takse.

"O ovoj odluci i dramatičnoj situaciji u kojoj se nalazi BHRT biće obavještena javnost, domaće i relevantne međunarodne institucije. BiH će, ukoliko se ništa ne preduzme, postati jedina evropska država koja neće imati javni servis na državnom nivou", ističu u UO BHRT.

BHRT je prošlu godinu završio s poslovnim gubitkom koji prelazi 2,5 miliona eura.

Prihod BHRT od takse za prva tri mjeseca 2016. godine bio je manji za više od 430.000 eura u odnosu na isti period 2015. godine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније