Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

31. 05. 2016. 09:26 >> 11:58
6

AHMETI SMATRA

"ZSO destabilizuje Kosovo"

Gradonačelnik Prištine i funkcioner "Samoopredjeljenja" Špend Ahmetij izjavio je danas da Zajednica srpskih opština (ZSO) nije dobro rješenje i da Albanci smatraju da je ona neophodna Srbima da bi ih destabilizovala.

 

"Ja sam za dijalog sa kosovskim Srbima, ne sa Beogradom. Mislim da njihove brige imaju smisla, ali kada Đurić (Marko, direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju) priča o tome pomislite da je to igra Srbije sa Kosovom. Kada bi Srbija rekla da je Kosovo završena stvar, poslije dijaloga ćemo ga priznati i razmatrati položaj srpskog stanovništva, mi bismo bili spremni da pričamo o tome, ali i o ZSO", rekao je Ahmeti u razgovoru sa studnetima Fakulteta političkih nauka, prenosi list "Danas".

Dodaje:"Ali kada nam kažu da nas nikada neće priznati, da smo nepostojeća država, iako za Evroviziju nemamo dozvolu, da ne pričamo o fudbalu i svemu drugom, a pritom žele ZSO ovdje, naravno da ćemo odbiti ZSO, jer smatramo da im je neophodna da bi nas destabilizovali".

Ahmeti objašnjava da se ne radi o položaju sprskog stanovništva na Kosovu, već o interesu Srbije na Kosovu.

"Kada pričamo sa Srbima na Kosovu, tu nema nikakvih sporova niti problema, gradićemo povjerenje", tvrdi Ahmeti.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније