Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Objavio: P.R. [ tanjug.rs ]

24. 06. 2016. 18:56   >>  18:37 9

HRVATSKA VLADA

"Najveći udarac jedinstvenoj Evropi"

Hrvatska vlada u tehničkom mandatu saopštila je danas da je rezultat referenduma o izlasku Velike Britanije iz Evropske unije nesumnjivo najveći udarac jedinstvenoj Evropi od njenih začetaka.

U vladinom saopštenju se navodi da je to posebno osjetljivo pitanje u trenutku kada se radi na proširenju Evropske unije na susjedne zemlje.

Uz žaljenje zbog ovakvog referndumskog rezultata, hrvatska vlada će, kako je navedeno, u saradnji sa svim ostalim vladama zemalja članica, učiniti sve što je u njenoj moći da Evropska unija, koja svakako ima šta da nauči iz ove britanske poruke, ostane snažna i jedinstvena.

Vlada će učiniti i sve što je moguće, u okviru svojih ovlašćenja, da posljedice Bregzita i za Hrvatsku budu što manje.

"Ne smijemo zaboraviti da Evropska unija nikada nije bila samo splet strogih pravila i paragrafa, kako nam se ponekad, tokom dugog postupka pristupanja moglo učiniti, nego je uspješno oživotvorenje plemenite ideje o miru i saradnji nakon viševjekovnih sukoba na njenom tlu", navodi se u saopštenju.

Ništa se, tvrdi se, u tome nije promijenilo ovom odlukom britanskih građana.

"Vjerujemo da će Ujedinjena Kraljevina ostati dobrim i korektnim partnerom Evropskoj uniji, a visoki ciljevi ujedinjene Evrope, Evrope zajedničkoga rada, sigurnosti i stabilnosti i dalje nemaju alternative", poručuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније