Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Objavila: D.Ž.

28. 06. 2016. 17:23   >>  17:07 16

PORIJEKLOM IZ BIH

Identifikovali džihadistu koji je prijetio hrišćanima

Džihadista koji na čistom bosanskom jeziku poziva muslimane širom svijeta da se obračunaju s hrišćanima identifikovan je kao Jasmin Keserović iz Zavidovića, prenio je portal regionalne N1 TV.

Prema podacima policijskih agencija, Keserović je na sirijsko ratište otišao početkom 2013.

Podsjeća se da su mediji ranije izvijestili da je on jedan od državljana Bosne i Hercegovine koji su smrtno stradali boreći se na strani tzv. Islamske države.

Te informacije, međutim, nikad nijesu potvrđene.

Keserović se, naime, pojavio u reportaži BBC-ja o uporištima ''modernog džihadizma'' u Bosni i Hercegovini, a potpisan je kao Abu Muhamad Al-Bosni.

Nije poznato kada je snimak nastao.

Mediji u regionu objavili su ranije danas vidio prijetnju koja je užasnula  Amerikance, ali i region budući da džihadista proziva muslimane širom Amerike, Kanade, Australije, Evrope i posebno Balkana da se obračunaju s hrišćanima i to na čistom bosanskom jeziku.

U devetominutnom video zapisu se prijeti i stanovnicima San Franciska i Las Vegasa, a preko slika Golden Gejta i Las Vegas Stripa ide glas naratora koji slavi Omara Metena, koji  je ranije ovog mjeseca u noćnom klubu u Orlandu pobio 49 ljudi.

Vjeruje se da je video sniman u Mosulu, no američke lokacije su autentične, tvrde stručnjaci.

"Ustanite muslimani, ubijajte hrišćane i njihove sluge u njihovim gradovima i njihovim državama. Postavljajte eksplozive pod njihova auta, u njihove kuće i kancelarije…Ubijajte ih snajperima i prigušivačima, ubijajte ih pa makar i nožem i nemojte da pravite razliku između vojnika i civila...", poručuje džihadista.

(tanjug.rs)

Пратите нас на

Коментари16

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније