Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: Tanjug; Objava: I.P. ]

30. 06. 2016. 09:39 >> 09:25
7

IZ 2013. GODINE

BiH: Danas konačni rezultati popisa

U Sarajevu je za danas najavljeno saopštavanje konačnih rezultata popisa stanovništva u BiH iz 2013, od čega se ogradila Narodna skupština Republike Srpske koja je zatražila povlačenje odluke o objaviljivanju tih rezultata.

 

Klub Bošnjaka u Vijeću naroda RS odlučio je danas da tim povodom pokrene proceduru zaštite vitalnog nacionalnog interesa.

Šef Misije OSCE u BiH, ambasador Džonatan Mur poručio je da nijedan rezultat bilo kakvog popisa stanovništva ne može promijeniti činjenicu da svi građani BiH imaju ista prava.

Mur je, povodom najavljenog saopštavanja rezulata popisa stanovništva u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima, poručio i da nijedan rezultat bilo kakvog popisa ne može opravdati diskriminaciju.

Iz Agencije za statistiku BiH najavljeno je ranije da će u četvrtak, 30. juna, biti objavljeni konačni rezultati Popisa stanovništva, domaćinstava i stanova u toj državi.

Narodna skupština Republike Srpske odbacila je, međutim, odluku o objavi tih rezultata. Predsjednik RS Milorad Dodik rekao je ranije da smatra da rezultate popisa treba u potpunosti odbaciti.

Dodik je poručio i da je spreman da prekine pregovore o bilo kojem pitanju koje se tiče BiH dok se ne riješi pitanje popisa.

Popis stanovništva u BiH sproveden je od 1. do 15 oktobra 2013. 

Prvi preliminarni rezultati popisa stanovništva u Bosni i Hercegovini 2013. su objavljeni 5. novembra 2013.

Prema tim odacima, u BiH živi  3.791.662 ljudi, od čega 2.371.603 u Federaciji BiH, 1.326.991 u Republici Srpskoj i u Distriktu Brčko 93.028 osoba.

 

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније