Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

23. 05. 2013. 10:20 >> 10:20
2

SRBIJA

Privođenja zbog Razvojne banke

U nastavku istrage na rasvetljavanju zloupotreba u Razvojnoj banci Vojvodine, po nalogu Tužilaštva Srbije, privedene su dvije osobe.

Kako nezvanično saznaje B92 u policiji, u pitanju su bivši predsjednik Izvršnog odbora Razvojne banke Goran Kostić i nekadašnji član Izvršnog odbora Jelena Kokelj Protić.

Oni su osumnjičeni da su, kao odgovorna lica, zloupotrijebili službeni položaj prilikom odobravanja kredita i bankarskih garancija firmama Dušana Borovice.

Mediji su početkom godine spekulisali da je policijski dio istrage o poslovanju Razvojne banke završen i da slijede privođenja i saslušanja.  Istragom je, kako su navodili mediji, obuhvaćen period od pet godina u kome je utvrđena „pljačka“ od 20 miliona eura, po sličnom modelu kao i u Agrobanci - podizanjem nenaplativih kredita uz političku zaštitu.

Navođeno je da će biti saslušani bivši rukovodioci Razvojne banke, kao i čelnici pokrajinske vlasti.

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније