Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Objavio: F.R.

01. 07. 2016. 10:17 >> 09:58
15

VULIN PORUČIO

"Majke Srebrenice dio licemjerne političke igre"

Ministar za rad u tehničkoj vladi Aleksandar Vulin izjavio je gostijući na RTS da mu je žao što su Majke Srebrenice dio “licemjerne političke igre”.

Kako kaže, takvo ponašanje prema Srbiji ne može proći bez reakcije.

Osim toga, dodaje i da od predstavnika Srbije nikada nijesu došli "loši signali" i da nije napravljen nikakav gest koji bi izazvao nestabilnosti u regionu.

Vulin je i juče poručio "da su Majke Srebrenice sebi dopustile da postanu dio ružne političke igre bošnjačkih političara".

"Aleksandar Vučić je preživio pokušaj ubistva u Srebrenici, to, izgleda, ni Majke Srebrenice ne mogu da mu oproste", ocijenio je tada Vulin.

Majke Srebrenice preuzele su na sebe odgovornost za odluku da u Potočare 11. jula ne može da dođe niko od srpskih zvaničnika koji ne priznaju genocid.

U otvorenom pismu srpskom premijeru Aleksandru Vučiću, koje prenosi sarajevska agencija Patria, one takođe navode da nikada "neće dozvoliti da im neko ukrade taj dan", kao što je to bio slučaj 2015.

"Mi, majke Srebrenice poručujemo srbijanskim vlastima: Svako ko negira genocid u Srebrenici nepoželjan je u Potočarima 11. jula. To je naša odluka i niko se nema pravo u to miješati", navodi se u pismu, čiji faksimil je objavio i sarajevski portal 24sata.

Načelnik opštine Srebrenica Ćamil Duraković izjavio je nedavno da u Potočarima 11. jula nijesu poželjni pojedinci i predstavnici institucija koje negiraju genocid, ali je istakao da uprkos tome ta opština želi dobru saradnju sa Srbijom.

Mandatar Aleksandar Vučić nakon toga je rekao da su predstavnici Srbije razumjeli poruke iz Srebrenice i da ne žele da prave problem na komemoraciji u Potočarima.

 

Пратите нас на

Коментари15

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније