Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

24. 05. 2013. 15:38 >> 15:39

POTREBAN PARTNER

Josipović: Tražićemo naftu u Jadranu

Hrvatski predsjednik Ivo Josipović kazao je da njegova država traži partnera u energetskom sektoru koji bi joj pomogao da otkrije naftna i polja gasa u Jadranu kako bi oživjela svoju posrnulu ekonomiju. Josipović je to izjavio za CNN tokom posjete Velikoj Britaniji.

„Jedan od načina da se pokrene ekonomija je motivisanje ulagača da dođu u Hrvatsku, kazao je Josipović.

Hrvatska 1. jula ulazi u EU u kojoj samo Grčka i Španija imaju veću stopu nezaposlenosti. Josipović je siguran da će Hrvatska privući strana ulaganja i tako izbjeći odliv mozgova iz zemlje.

Na pitanje zašto toliko nade polaže u EU koju mnogi smatraju dijelom problema, Josipović je odgovorio: Ne, mi EU smatramo prilikom. Ne samo zbog dostupnog novca kroz fondove, nego i zato što možemo privući ulaganja, proširiti tržište i iskoristiti naš važan saobraćajni položaj.

Josipović je u intervjuu kazao i da Hrvatska namjerava da se, jednog dana, pridruži eurozoni. Kazao je da je euro de fakto već valuta u Hrvatskoj, ali je zemlji potrebno najmanje pet godina da ispuni kriterije za apliciranje za članstvo u eurozoni.

Josipović je kazao da je hrvatski strateški cilj da i ostale balkanske zemlje uđu u Uniju kada ispune kriterije. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније