Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

23. 07. 2016. 23:05 >> 22:48
11

ŠEŠELJ PORUČIO

Vučić ne može na dvije stolice

Formiranje Vlade se odlaže jer je mandatar Aleksandar Vučić suočen sa jakim spoljnim pritiscima, ocijenio je lider SRS Vojislav Šešelj.

Bivši haški optuženik navodi kako Vučić ne može dovijek da sjedi na dvije stolice, već će morati da se opredijeli između prihvatanja, kako navodi, zapadnih ucjena i partnerstva sa Rusijom.

Osim toga, on je naveo da Moskva očekuje da u Vladi budu srpske patriote, proruski orijentisane, dok Amerikanci insistiraju da u Nemanjinu 11 uđe što više prozapadnih "igrača" koji će nametnuti sankcije Rusiji. 

"Nijesam siguran kako će Vučić da prelomi. Odluku mogu da mu olakšaju dva velika događaja - Bregzit i propast puča u Turskoj, koji su režirali Amerikanci", kaže Šešelj. 

Na konstataciju da se ne čuje njegova kritika zbog odlaganja formiranja nove vlade Šešelj kaže da Vučić nije imao kompetentne ministre, kao i da je “bio ministar u svim resorima”. 

"Ništa se nije promijenilo ni u tehničkom mandatu. Nije ovo novina u Srbiji. Milošević je 1997. mjesecima pregovarao sa Vukom Draškovićem, koga su željeli Amerikanci, pa je ipak, kad je bila ugrožena Srbija na Kosovu, dogovorio sa mnom vladu za dva sata", kaže lider SRS. 

Prema njegovim riječima, radikali bi ušli u vladu sa Vučićem kada bi on rekao da Srbija odustaje od EU i okreće se carinskoj i vojnoj uniji sa Rusijom. 

 

Пратите нас на

Коментари11

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније