Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: Tanjug; Objava: I.P. ]

28. 07. 2016. 09:46   >>  09:27

ODMARAO S PORODICOM

Turski terorista uhapšen u Hrvatskoj

Međunarodni terorista, 52-godišnji Murat Katulaj koga Turska traži zbog niza terorističkih akcija počinjenih na njenom tlu, uhapšen je u Kostanju kod Omiša, gdje se odmarao sa porodicom.

 

Katulaj, koji živi u Njemačkoj u Kostanje je došao na odmor u subotu popodne, a hrvatska policija ga je uhapsila nakon nepuna tri dana odmora koje je proveo sa suprugom i troje djece, piše Slobodna Dalmacija. 

"Došao je u nekom mercedesu terencu, nalik na ona pogrebna vozila. Nije puno šetao po mjestu, osim što je kupovao hranu u trgovini Studenac. S njim je dva puta bila i žena", ispričala je jedna mještanka.

Turčin je, inače, iznajmio kuću s bazenom, a kuća za odmor ima četiri zvjezdice.

Prema podacima koje je ŽDO Split dobio na osnovu međunarodne Interpolove potjernice raspisane za 52-godišnjim državljaninom Turske Muratom Katulajem, njega Turska traži zbog sudjelovanja u više terorističkih napada u raznim djelovima Turske u priodu od 1989. do 2001. godine.

Sumnjiče ga da je bio aktivista terorističke organizacije TIKKO, koja je u svojim napadima ubijala civile, vojnike i policajce. Interpol je za njim raspisao potjernicu prije pet godina.

TIKKO je skraćenica za vojno krilo ultralevičarske Komunističke partije Turske/ Marksističko-lenjinističke (TKP/ML), nazvanoj Oslobodilačka vojska radnika i seljaka Turske, prenijela je Fena.

Nakon što mu bude određen ekstradicijski pritvor i nakon što najvjerovatnije bude izručen Turskoj, s kojom Hrvatska ima ugovor o međunarodnoj pravnoj pomoći, Muratu će se suditi u Turskoj gdje mu prijeti kazna doživotnog zatvora.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније