Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: N1 - Objavio: I. P. ]

28. 07. 2016. 10:24 >> 10:05
3

JOSIPOVIĆ TVRDI

Srbija u EU interes i Hrvatske

Hrvatska ima snage da blokira Srbiju decenijama na evropskom putu i bez saglasnosti drugih članica Evropske unije (EU), ako bude za to pravog razloga, izjavio je bivši predsjednik Hrvatske, Ivo Josipović.

 

On tvrdi da će Zagreb biti izložen neizdrživom pritisku, ako bilateralne probleme pokuša da riješi ucjenama.

"Ulazak Srbije u EU u interesu je i Hrvatske", ocijenio je Josipović i preporučio vođstvu dvije zemlje da ne dolivaju svakodnevno ulje na vatru i da konačno shvate da postoje zajednički interesi.

Josipović je konstatovao da su "teške riječi pale u Srbiji" zbog revizije procesa kardinalu Alojziju Stepincu.

"Čak i ako su u pravu oni koji njegovu ulogu u ratu vide kao izrazito negativnu, ona se ni približno ne može mjeriti sa ulogom četničkog komandanta Draže Mihailovića, rehabilitovanog u Srbiji. Nisam vidio da je iko u visokoj politici Srbije išta učinio da do toga ne dođe", rekao je Josipović za list Danas.

 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније