Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Beta,I.Š. ]

29. 07. 2016. 14:02 >> 13:43
20

ZA KOREKTNU KOMUNIKACIJU

Nova protestna nota Hrvatske Srbiji

Hrvatsko Ministarstvo spoljnih i evropskih poslova uputilo je novu notu Srbiji u kojoj odbacuje pokušaj miješanja u unutrašnje stvari Hrvatske, ali i poziva srpsku vlast da ne koristi rječnik agresivne velikosrpske politike iz 90-tih.

 

 

 

"Ministarstvo spoljnih i evropskih poslova Hrvatske odbacuje pokušaj miješanja u unutrašnje stvari Republike Hrvatske i poziva najviše predstavnike državne vlasti Republike Srbije da u komunikaciji s predstavnicima hrvatske državne vlasti ne koriste rječnik propalog jugoslovenskog komunističkog sistema i agresivne velikosrpske politike iz 90-ih godina prošlog vijeka koja je vojno i moralno poražena", navelo je hrvatsko Ministarstvo, prenosi agencija Hina.

U noti se pozivaju srpski zvaničnici da komunikacija s predstavnicima hrvatske državne vlasti bude u duhu temeljnih evropskih vrijednosti poštovanja ljudskog dostojanstva, slobode, demokratije, jednakosti, vladavine prava i poštovanja ljudskih prava, uključujući i prava pripadnika manjina.

Ministarstvo u noti ocjenjuje da predstavnici srpske vlasti svoju istinsku privrženost primjeni temeljnih evropskih vrijednosti i službeno proklamovanom cilju uključenja Srbije u evropsku porodicu mogu da dokažu sprovođenjem obaveza preuzetih u sklopu pregovora o članstvu u EU, posebno na području pravosuđa i temeljnih prava, u kojem se Srbija obavezuje i na smislenu regionalnu saradnju i dobrosusjedske odnose u pitanju rješavanja ratnih zločina tako da izbjegava sukobe nadležnosti.

"Hrvatska očekuje da u duhu dobrosusjedske saradnje Srbija što prije krene u rješavanje otvorenih pitanja u tom pogledu", navelo je u noti hrvatsko ministarstvo.Vlasti Srbije i Hrvatske posljednjih dana razmijenile su nekoliko protestnih nota.

Пратите нас на

Коментари20

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније