Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Objavila: D.Ž. [ Agencije / Al Džazira ]

11. 08. 2016. 16:29 >> 16:10
3

O NOVOJ VLADI

Žustra polemika u Skupštini Srbije

U Skupštini Srbije nastavljena je maratonska rasprava o izboru nove vlade. Poslije dvanaestosatne rasprave koja je sinoć prekinuta, više od 80 poslanika učestvuje u raspravi.

Poslanik Demokratske stranke Srbije, Đorđe Vukadinović i mandatar za sastav vlade, Aleksandar Vučić ušli su u polemiku kada je poslanik DSS-a optužio Vučića da je “diktator, veći europejac od lidera Liberalno-demokratske partije Čedomira Jovanovića“.

Na to što ga je Vukadinović nazvao diktatorom, Vučić ga je upitao da li je onaj koji se nikada nije pojavljivao u Skupštini Srbije i odgovarao poslanicima, poput predstavnika DSS-a, "ili je to on, koji je došao da ih čuje i svima odgovori".

"Za razliku od takvih ja sam rodoljub, poštujem sve građane i Srbin sam, to nikada nijesam meijnjao, za razliku od nekih koji su išli na manjinske liste da bi postali poslanici. Da biste se dočepali fotelje bili ste Vlah, pa je prošao jedan ispred vas", rekao je Vučić.

Vukadinović je mandataru rekao da bi, da je “džek“ i “džentlmen“ kakvim se predstavlja, savjetovao svojoj većini u parlamentu da omogući opoziciji deset sati za raspravu o vladi.

"Vi biste voljeli da ličite na Angelu Merkel i Vladimira Putina, a najviše ličite na Kaligulu i Nerona", poručio mu je Vukadinović.

Vučić je odgovorio da je istorija zapamtila Kaligulu i Nerona, dok Vukadinovića niko neće zapamtiti.

Radulović: Parlament podsjeća na farmu

U ranijoj raspravi, jedna od glavnih tema je bila i poruka lidera poslaničke grupe "Dosta je bilo" Saše Radulovića na društvenoj mreži Tviter, u kojoj je napisao da parlament podsjeća na farmu, što je predsjednica Skupštine Maja Gojković ocijenila kao skandalozno.

Polemiku o poruci Radulovića na Tviteru pokrenuo je šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke koji je rekao da Radulović, umjesto da sjedi u Skupštini, na najgrublji način je vrijeđa.

Time se, kako je dodao, bavi čovjek koji je bio stečajni upravnik u 13 kompanija, namještao svojoj ženi poslove i držao lekcije kako da se vodi ekonomija.

"Taj eksperiment neka sprovede u državi gdje duguje za porez", poručio je Aleksandar Martinović.

Predsjednica parlamenta je ocijenila da je poruka Radulovića skandalozna i teška uvreda za parlament, navodeći da poslanik predstavlja građane na svakom mjestu.

Za riječ se potom javio Radulović, koji je Maji Gojković poručio da je dužna da opomene poslanika koji iznosi ocjene na račun drugih poslanika i ne govori o dnevnom redu.

Dodao je da bi Gojković o tome trebalo da vodi računa, ali da to ne radi jer, dodao je, dozvoljava da se mimo Poslovnika govori van dnevnog reda i dozvoljava omalovažavanje parlamenta, pozivajući je da uozbilji rad Skupštine.

Gojković je uzvratila da nije povrijedila dostojanstvo parlamenta već da to čini Radulović od prvog dana od kada je u Skupštini. Kazala je da neće dozvoliti da ih naziva stokom i da za poslanike govori da su farma.

U novoj vladi Srbije biće osam novih ministara i imaće jednak broj resora kao prethodna.

Vučićevi naprednjaci vladu formiraju sa Socijalistima Ivice Dačića i strankama manjina.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније