Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

27. 05. 2013. 21:30 >> 21:30

NOVE ASPIRACIJE

RS: BiH je država apsurda

Premijer Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je da je Bosna i Hercegovina (BiH) neefikasna država apsurda, te da je saradnja Srbije i RS dobra u svim oblastima, prenijeli su beogradski mediji.

 Komentarišući briselski sporazum Beograda i Prištine, ona je ocijenila da vjeruje da je svaka odluka vlasti u Srbiji u funkciji građana, te da se podrazumijeva da je za njihovu dobrobit. 

Ona je rekla da je moguće da će briselski sporazum, kao ''komplikovana priča otvoriti neku novu dimenziju u RS i cijelom regionu", te da se ne zna da li taj sporazum predstavlja početak ili završetak nekog procesa. 

Cvijanović je istakla da je moguće da će "sav ovaj prostor početi da diše nekim drugim plućima".

"Da ima neke druge aspiracije, a moguće je da će otvoriti aspiracije na nekim drugim neuralgičnim mjestima u regionu", kazalanje Cvijanović. 

Premijer RS je ocenila da je saradnja Srbije i RS prirodna i dobra u svim sferama i oblastima, da bilo kakva promjena na vlasti ne može da je ugrozi, da oko toga apsolutno postoji konsenzus na obje strane, jer svi razumiju važnost tih odnosa. 

"Najprirodnija veza koja može da postoji je veza između RS i Srbije, odnosi su dobri i u institucionalnom i u ličnom smislu'', rekla je Cvijanović. 

Planirani rokovi predviđeni za održavanje zajedničke sjednice dvije vlade i Vijeća za praćenje sporazuma o specijalnim i paralelnim vezama biće blago pomjereni, jer je Srbija suočena i rješava stvari od prioritetnog značaja, rekla je ona. 

Govoreći o situaciji u BiH, Cvijanović je rekla da je to "država apsurda koja stalno pokazuje nedostatak kapaciteta da funkcioniše“. 

Kao primjer, ona je navela da BiH nije u stanju da donese ili utvrdi ni zakon o jedinstvenom matičnom broju svojih građana. 


Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније