Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

27. 05. 2013. 23:10 >> 23:10

REGULISANJE STATUSA

Srbija: Gejevi staju pred matičara?

Srbija priprema teren da reguliše status LGBT zajednice, a 4. juna će biti predstavljen model zakona o registrovanim istopolnim zajednicama, pišu beogradske "Novosti".

 Na javnoj raspravi narednog mjeseca biće detaljno predstavljen model zakona o registrovanim istopolnim zajednicama.

Za partnere koji žive u višegodišnjoj zajednici, omogućilo bi se da nasljeđuju nekretnine, da u slučaju smrti uživaju penziju ili neku socijalnu pomoć dotadašnjeg partnera, da mogu jedni druge da posjećuju u bolnici kao članovi najuže porodice...

Uslov za to biće uvođenje u jedinstveni registar, koji bi vodili - matičari. 

Taj model pripremio je Centar za unapređenje pravnih studija. A Kancelarija za ljudska i manjinska prava pozvala je na javnu raspravu i predstavnike Ministarstava pravde, rada, zapošljavanja i socijalne politike, kao i LGBT organizacije.

Autori navode da „zakon nije uvertira ka izjednačavanju brakova“, dok protivnici tvrde da će pažljivo pratiti da se među odredbama nešto ne „provuče“.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније