Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

28. 05. 2013. 08:19   >>  08:19

LJUBLJANA

Tužilac traži dvije godine za Janšu

Protiv bivšeg slovenačkog premijera Janeza Janše Tužilaštvo je u Ljubljani zatražilo kaznu od dvije godine zatvora, zbog sumnje da je bio jedan od petorice umiješanih u podmićivanje tokom nabavke oklopnih vozila od finskog proizvođača „Patria” za slovenačku vojsku.

Slovenački državni tužilac Andrej Ferlinc je tokom iznošenja završnih riječi tužilaštva na suđenju zbog afere „Patrija”, koje traje već više od godinu dana, izjavio da je Janša tokom premijerskog mandata od 2004. do 2008. godine, kada je nabavljeno 135 oklopnih vozila ukupne vrijednosti od 278 miliona eura, prihvatio „u najmanju ruku obećanje da će mu za to biti isplaćena nagrada”, što se u slovenačkom zakonodavstvu smatra koruptivnim činom, javila je agencija STA.

Ferlinc je zatražio kaznu od 22 mjeseca zatvora za navodne Janšine pomoćnike u ovoj aferi podmićivanja - oficira slovenačke vojske Antona Krkoviča i preduzetnika Ivana Črnkoviča.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније