Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: Tanjug, Objavio: I. P. ]

24. 08. 2016. 09:01   >>  08:41

ŠTETI BUDUĆNOSTI

UNMIK osudio napad na RTK

Specijalni izaslanik generalnog sekretara Ujedinjenih nacija na Kosovu, Zahir Tanin, osudio je napad na prostorije Radio-televizije Kosova (RTK) u Prištini.

 

"Napadi te vrste nikad nijesu opravdani i samo štete budućnosti Kosova", istakao je Tanin, navodi se u saopštenju UNMIK-a.

Tanin je apelovao da se počinioci tog napada izvedu pred lice pravde i obećao punu podršku UNMIK-a u istrazi tog incidenta.

U dvorište sjedišta RTK u Prištini je u ponedjeljak kasno uveče bačena ručna bomba, saopštila je sinoć kosovska policija, a odgovornost za taj napad preuzeli su aktivisti koji protestuju protiv planiranog sporazuma o demarkaciji sa Crnom Gorom, javlja Rojters.

Predajnici u dvorištu RTK su blago oštećeni, ali nema žrtava i emitovanje programa nije bilo prekinuto, rekao je danas neimenovani policijski zvaničnik, prenosi britanska agencija.

Za napad ručnom bombom na RTK odgovornost su preuzeli aktivisti koji žive u blizini granice sa Crnom Gorom, kako je navedeno u pismu koje su danas objavili kosovski mediji.

Ista grupa je saopštila da je, takođe, ispalila granatu na kosovski parlament prije dvije nedelje, pri čemu nije bilo žrtava, navodi Rojters.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније