Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: Tanjug; Objavio: I. P. ]

25. 08. 2016. 09:12 >> 08:59
2

MINISTAR MEDVED

Uhapsiće Šešelja ako dođe u Hrvatsku

Hrvatski ministar branitelja Tomo Medved izjavio je da će predsjednik Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj biti uhapšen ukoliko pokuša da uđe u Hrvatsku.

 

Prije dva dana i odlazeći premijer Hrvatske Tihomir Orešković rekao je da će Šešelj, ako bude pokušao da dođe u Hrvatsku, biti uhapšen, jer je u toj zemlji "persona non grata i nije dobrodošao".

Na izjavu Šešelja da je dobio diplomatski pasoš i da mu je plan da sa novim dokumentom prvo posjeti Zagreb i sastane se sa predsjednicom Hrvatske Kolindom Grabar Kitarović, Medved je sinoć, gostujući u Dnevniku N1, rekao da mu taj diplomatski pasoš ništa ne znači.

"Predložio bih navedenom da se pozabavi svojim presudama. Ni u kom slučaju ne može ući, a ukoliko uđe, na graničnom prelazu biće uhapšen. Previše zločina je počinio na teritoriji Hrvatske i nedopustivo je da se pusti", kaže hrvatski ministar.

Osvrćući se na optužnicu koja je protiv Branimira Glavaša podignuta u Srbiji, Medved kaže da je ona "pravno neprihvatljiva, jer je Hrvatska branila svoju teritoriju".

"Srbija mora da stavi taj zakon van snage i da cijelu svoju normu prilagodi civilizacijskim", poručio je on.

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније