Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Agencija: Beta, Objavio: I. P. ]

27. 08. 2016. 08:50 >> 08:30
6

GRABAR KITAROVIĆ

Smiriti retoriku između Hrvatske i Srbije

Predsjednica Hrvatske, Kolinda Grabar Kitarović, izjavila je da će poslije izbora u Hrvatskoj razgovarati s premijerom Srbije, Aleksandrom Vučićem, o inicijativi dijela ratnih veterana koji s njim žele da se sastanu.


"Vjerujem da ćemo nakon izbora i s novom hrvatskom Vladom, koja god to bila, naći načina da sjednemo i s Vučićem i sa srpskom vladom, da pritom učestvuju i branitelji i udruženja civilnih žrtava, svi oni koji još traže svoje nestale, i da nađemo načine za rješavanje bolnih pitanja koja su prije svega humanitarne prirode, naravno i pitanja potencijalnih optužnica", rekla je Grabar Kitarović za Hrvatsku televiziju (HTV).

Predsjednica je rekla da podržava predlog dijela udruženja ratnih veterana da se smiri retorika između Srbije i Hrvatske i da se sastanu s Vučićem, ali i ocijenila da predizborne kampanje nijesu dobro razdoblje za rješavanje otvorenih pitanja, jer "antagoniziraju strane".

Zbog toga će, kako je rekla, sačekati da prođu izbori i nakon toga će razgovarati s premijerom Srbije. Ona je pozvala hrvatske političare da se u kampanji "okanu populizma, teških izjava koje u budućnosti mogu ostaviti teške posljedice".

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније