Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: Beta; Objavio: I. P. ]

27. 08. 2016. 23:43   >>  23:23

DVERI PREDLAŽU

Vratiti služenje vojnog roka u Srbiji

Predsjednik Srpskog pokreta Dveri, Boško Obradović, izjavio je danas da se taj pokret zalaže za što hitnije vraćanje obaveznog služanje vojnog roka za sve punoljetne i zdravstveno sposobne muškarce u Srbiji, kao i da služenje vojnog roka ne bi trebalo da bude duži od šest mjeseci.


Razloga za obavezan vojni rok ima više i kao neke primjere Obradović je naveo to što, kako ocjenjuje, srpska vojska nije više ono što je bila, smanjena je borbena gotovost i odbrambena moć države, a Srbija ima zastarjelo vojno naoružanje i mali broj vojnika. 

On je kazao da geopolitičko vrijeme iznova turbulentno u čitavoj Evropi i svetu, a samim tim posebno i na Balkanu te da mogućnost izbijanja lokalnih, regionalnih i širih ratnih sukoba prijeti na svakom koraku. 

"Zato u ime Srpskog pokreta Dveri ponovo predlažem povratak redovnog služenja vojnog roka za sve punoljetne i tjelesno sposobne muškarce, koji ne bi bio duži od šest mjeseci, od kojih bi najmanje tri mjeseca bila vojna obuka, a drugih tri mjeseca mogu se iskoristiti za vojna vežbanja i društveno-korisni rad na ispomoći lokalnim samoupravama i državnim infrastrukturnim i drugim projektima", ističe Obradović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније