Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Objavila: D.Ž.

27. 08. 2016. 20:30 >> 20:10
20

PROTEST U PEĆI

"Ne damo zemlju Crnoj Gori"

Nekoliko hiljada Albanaca protestovalo je danas u Peći protiv demarkacije sa Crnom Gorom, uz poruku da neće dozvoliti da se kosovska zemlja poklanja Crnoj Gori.

Protest je organizovao opozicioni Pokret Samoopredjeljenje, koji tvrdi da je u procesu demarkacije Podgorica dobila dio teritorije Kosova.

Demonstranti su nosili plakate s natpisima "Demarkacija da, ali ne kompromis", “Ne tražimo i ne damo Crnoj Gori zemlju” i druge...

Skup je predvodio nekadašnji gradonačelnik Peći, Ali Lajci, koji je ranije bio uz Demokratski pokret Kosova, kosovskog premijera Ise Mustafe, a na protestu je bio i predsjednik Pokreta Samoopredjeljenje, Visar Imeri.

Prema riječima Lajcija, ako u Skupštini prođe predlog o demarkaciji, poslanici moraju da imaju u vidu da će to proizvesti političke tenzije i krizu.

On je okupljenima rekao da to ne predstavlja volju građana Kosova i da će otpor biti pružen institucionalnim putem i na druge načine.

U saopštenju koje je izdala policija navodi se da je protest protekao mirno i bez incidenata.

Pitanje demarkacije sa Crnom Gorom je podiglo napetost na Kosovu u posljednjih godinu dana, a tenzije se očekuju i početkom septembra kada bi skupština Kosova trebalo još jednom da pokuša da ratifikuje taj sporazum.

Ratifikacija je jedan od uslova za dobijanje vizne liberalizacije.

(tanjug.rs)

Пратите нас на

Коментари20

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније