Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: Tanjug; Objavio: I. P. ]

28. 08. 2016. 19:13   >>  18:58 21

NAPAD NA VUČIĆA

Dačić: Obustava istrage neviđeni skandal

Prvi potpredsjednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić odbacio je danas izjavu poslanika u Predstavničkom domu Parlamenta BiH Sadika Ahmetovića da je premijer Aleksandar Vučić u Potočarima "napao sam sebe", i ocijenio da je obustava istrage o tom napadu neviđen međudržavni skandal.

 

"Mržnjom i raspaljivanjem sukoba ne može se graditi mir i regionalna stabilnost. Prošlost ne možemo promijeniti, ali možemo graditi budućnost, za to je neophodna ozbiljna i iskrena politika. Srbija je za to spremna, i to nije naša slabost kako neki misle, već velika prednost", poručio je Dačić, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

Dačić je ocijenio da Ahmetovićeva izjava da je premijer Vučić sam kriv i da je prošle godine u Potočarima napao sam sebe, najbolje govori o bošnjačkim političarima u Bosni i Hercegovini.

Prvo, podsjeća Dačić, premijer Vučić je otišao u Srebrenicu na njihov poziv, a drugo, to znači da je država domaćin dužna da brine o njegovoj bezbjednosti.

U Evropi je, ukazuje šef srpske diplomatije, gotovo nezabilježeno da je neki državnik napadnut na teritoriji druge države na čiji poziv je došao.

"Treće, gdje su bili domaćini, i Bakir i Sadik i ostali?", pita Dačić i dodaje da se, nekoliko dana nakon toga, Bakir Izetbegović sa domaćinom Aleksandrom Vučićem prošetao mirno Beogradom, čime je, kaže Dačić, Srbija pokazala šta znači ozbiljna država.

"Zar neko u BiH misli da bi građani Beograda Bakira dočekali bacajući mu cvijeće pod noge, poslije svega što je pričao o Srbiji i srpskom narodu? Zar nijesmo i mi mogli da organizujemo njemu i drugima koji dolaze iz svijeta incidente i napade kao što se desilo u BiH? Srbija to nikad ne bi uradila i dopustila", istakao je Dačić.

On pita da li je moguće da godinu dana nakon napada i pokušaja ubistva Vučića za to niko nije odgovarao.

Пратите нас на

Коментари21

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније