Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: HTV; Objavio: I. P. ]

28. 08. 2016. 18:33 >> 18:13

TABAK SMATRA

Moguće novo aktiviranje balkanske rute

Analitičar za odbranu i bezbjednost iz Hrvatske, Igor Tabak, rekao je kako ne bi bilo nemoguće očekivati ponovno otvaranje balkanske rute.

 

"Hrvatska je na rubu jednog od blokova Evropske unije. Angela Merkel (njemačka kancelarka) je posljednjih dana imala sastanke s Italijanima, Francuzima i Višegradskom grupm, a i s državama tzv. balkanske rute. No, tu očigledno ima mnogo različitih stavova koje će biti teško na načelnoj osnovi uskladiti, a kamoli kad bi trebalo zajedno raditi do sklada", rekao je Tabak za Hrvatsku televiziju (HTV).

Govoreći o pravcima balkanske rute, on je kazao da postoji nekoliko paralelnih i da ljudi biraju onaj put najmanjeg otpora. 

"Jako puno zavisi od Turske koja će regulisati ventile na ulazu u te rute", izjavio je Tabak.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније