Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Agencija Beta; Objavio: I. P. ]

31. 08. 2016. 23:06 >> 22:48

DRUGI KVARTAL

Hrvatski BDP porastao 0,6 odsto

Hrvatska privreda u drugom tromjesečju porasla je za 0,6 odsto u odnosu na prvi kvartal, prenijela je Hina.



Hrvatski Državni zavod za statistiku saopštio je danas da je hrvatska privreda u drugom kvartalu porasla za 2,8 odsto u odnosu na isti period prošle godine.

Ministar finansija Zdravko Marić ocijenio je da rast u drugom kvartalu i turistička sezona dižu vladinu projekciju privrednog rasta prema nivou od 2,5 odsto u 2016. godini.

Hina navodi da je prošli kvartal sedmo tromjesečje zaredom kako BDP raste.

Sezonski prilagođeni tromjesečni BDP u odnosu na prethodno razdoblje porastao je za 0,6 odsto, a u odnosu na isto tromjesečje 2015. realno je veći za dva odsto, saopštio je Državni zavod za statistiku.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније