Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Objavio: F.R. [ Beta ]

08. 09. 2016. 13:48 >> 13:28
4

MUSTAFA SAOPŠTIO

"Konsultacije sa svima prije demarkacije"

Premijer Kosova Isa Mustafa izjavio je danas da treba obaviti konsultacije sa svim političkim činiocima oko demarkacije granične linije sa Crnom Gorom kako bi sporazum bio ratifikovan u Skupštini Kosova.

Mustafa je na sjednici Vlade rekao da je na sjednici parlamenta 1. septembra povukao Predlog zakona o ratifikaciji demarkacije pošto je ocijenio da tada nije bila povoljna situacija da se zakon usvoji. Prema njegovim riječima, tog i prethodnih dana je bilo pritisaka i individualnih prijetnji upućenih poslanicima Skupštine Kosova.

"Ja nijesam imao u vidu nijedan poseban politički subjekat kada sam govorio o uslovljavanjima. Uslovljavanja nećemo prihvatiti ni od koga. Ono što smatram je da je sada potrebno obaviti konsultacije sa svim akterima", kazao je Mustafa.

Rekao je da je u srijedu imao sastanak sa gradonačelnicima opština Peć, Istok, Dečane i Junik od kojih je zatražio informacije o tome gdje se i u kom dijelu teritorije njihovih opština sporazumom oduzima zemljište vlasnicima.

Takođe je od Šumske agencije Kosova i Kosovske elektroenergetske korporacije zatražio informacije o tim pitanjima.

"Danas imam sastanak sa Graničnom policijom i oni će nam dati informacije do koje su tačke oni kontrolisali granicu. Razgovaraćemo sa svima. Zamolio bih i vas kao ministre da iz djelokruga vaših resora razjasnite ta pitanja. Da ne ostane nikakva sumnja kada suočimo argumente i da glasanje onda ostane stvar političke volje. Mi treba da stvorimo klimu gdje će odlučivati argumenti", rekao je kosovski premijer.

Mustafa je kazao da pozdravljaju odluku Evropskog parlamenta o viznom režimu dodao da je sada sve u rukama Kosova.

"Sada je sve u našim rukama. Ne možemo druge okriviti zbog izostanka liberalizacije viza. Ostaje da donesemo odluku i da se bavimo ratifikacijom demarkacije. Mi ćemo raditi i sa opozicijom. Sastaćemo se sa svima koji za to imaju volju", rekao je Mustafa.

Predlog premijera Kosova naišao je na protivljenje opozicionih stranaka, koje sastanke uslovljavaju vraćanjem sporazuma o demarkaciji na početak.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније