Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

29. 05. 2013. 15:12   >>  15:12

BEZ DILEME

Dačić: Sporazum se sprovesti mora

Premijer Dačić rekao je, poslanicima Evropskog parlamenta, da će Vlada Srbije učiniti sve da se sporazum s Prištinom sprovede.

"Sporazum od 19. aprila će biti sproveden i tu nema mjesta za dileme”, rekao je Dačić, u govoru pred Spoljnopolitičkim komitetom EP, u Briselu.

On je naglasio da Srbija tim sporazumom nije priznala Kosovo, ali je svjesna situacije na terenu.

"Ovde se ne radi ni o stvaranju neke nove Republike Srpske, kao što neki tvrde, već o šansi da se uspostavi bezbjednost za sve zajednice na Kosovu i Metohiji”, poručio je premijer.

Dačić je upozorio da bi ponovno uvođenje viza za građane Srbije, za šta se neke zemlje zalažu, bio težak udarac reformama i evropskim integracijama.

Izvjestiteljka EP za Kosovo Ulrike Lunaček pitala je zašto Srbija blokira učešće Kosova na Ohridskom samitu, na šta je Dačić odgovorio da Srbija nema ništa protiv toga da Priština učestvuje na regionalnim skupovima, ali da se moraju ustanoviti jasna pravila za takve situacije.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније