Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

29. 05. 2013. 20:36   >>  20:37

ULAZE I U KOLA

Muke Beograđana sa zmijama

Stanovnika Beograda posljednjih dana uznemirava pojava sve većeg broja zmija, jer su gmizavci počeli da se uvlače u stambene zgrade, oluke, pa čak i automobile. Takvu neprijatnost imao je i Beograđanin koji se prilično namučio dok je pokušavao da izvuče zmiju iz svog automobila.

 

Iz tamošnjeg Zavoda za zaštitu prirode Srbije saopštili su da je pojavljivanje zmija u aprilu i maju prirodna pojava za tu grupu životinja koja u proljeće izlazi iz zimovališta. Beogradski mediji prenose da nema razloga za paniku, jer te zmije nisu opasne.

"Blic" piše da pored prostora u prirodi, nije neobično da se zmije pojavljuju i u urbanim sredinama, s obzirom na to da gradska naselja pokrivaju njihova nekadašnja prirodna staništa.

Na teritoriji Beograda obitava pet vrsta zmija i sve su neotrovne. Zmija se povlači i izbjegava čoveka, ali ukoliko dođe do iznenadnog susreta, dovoljno je zastati, izbjeći nagle pokrete i sačekati da zmija pobjegne.

Zmije su u Srbiji zakonom zaštićene vrste, zabranjeno je njihovo ubijanje i narušavanje njihovih staništa.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније