Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Tanjug,I.Š. ]

24. 09. 2016. 09:20 >> 08:59
8

ZAHVALIO MU

Izetbegović: Vučić je hrabar lider

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović izjavio je da je srpski premijer Aleksandar Vučić "hrabar lider" i "da je pokazao da je jedan od glavnih aktera i lidera koji može dati doprinos da stvari krenu kuda treba".

 

 

 

 

"Mislim da je on (Vučić) jedan od glavnih lidera i aktera koji može dati doprinos da stvari krenu kuda treba", rekao je Izetbegović je za njujoršku televiziju TV1 tokom boravka u Njujorku gdje je učestvovao na zasjedanju Generalne skupštine UN.

Izetbegović je rekao da je Vučić pristankom da u Njujorku učestvuje na panelu posvećenom pomirenju u regionu 20 godina poslije Dejtona pokazao i da je "hrabar lider", na čemu mu je, kako je naveo, zahvalio, prenosi "Politika".

Taj panel, na kojem je govorio i načelnik Srebrenice Ćamil Duraković, organizovao je bivši predsjednik SAD Bil Klinton.

"Vučić je imao jako dobar nastup, na momente emotivan. Ja sam nakon toga progovorio sa njim par riječi i zahvalio mu, u stvari, na hrabrosti da dođe na jedan takav panel koji je počeo sigurno vrlo neugodno za njega, svedočenjem preživjele djevojke, kojoj su ubijeni otac, majka i braća u Srebrenici. On je imao sve razloge da izbjegne takvu situaciju, ali je ipak došao. To rade hrabri lideri", kaže Izetbegović.

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније