Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Objavio: F.R. [ Beta ]

24. 09. 2016. 17:50 >> 17:29
11

DAČIĆ SAOPŠTIO

"Niko iz BiH se nije ogradio od Halilovića"

Ministar vanjskih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da je bio u pravu što je reagovao na izjave bivšeg generala Armije BiH Sefera Halilovića i da se niko u BiH nije ogradio od njih.

"Pokazalo se da sam bio u pravu kada sam reagovao na izjave Sefera Halilovića. Svi kažu da on nema nikakvu funkciju, Bakir Izetbegović tvrdi da on nije njegov portparol, a niko iz BiH nije se ogradio od njegovih izjava", rekao je Dačić na konferenciji za novinare.

Dačić je naveo da je "Srbiji do mira" i ocijenio da Srbija ne smije da ćuti na, kako je rekao, "prebrojavanje pušaka u BiH i računicu za koliko dana može da se uništi Republika Srpska".

"Poštujem odluku premijera (Aleksandra Vučića) da se uzdržavamo od reakcija, ali postoje i izjave i akti od kojih se niko nije ogradio, a jedan od njih je i izjava Sefera Halilovića", rekao je Dačić.

On je podsjetio i na nedavne izjave državnog sekretara u Ministarstvu vanjskih poslova Nemačke Mihaela Rota da sa Kosovom sve mora biti gotovo kad Srbija uđe u EU i njemačkog eksperta Franca-Lotara Altmana da "Dačić mora da shvati da je Kosovo izgubljeno".

"Da li Srbija treba da ćuti na to? Da li treba da pravimo simetriju krivice? Moja obaveza je da štitim interese Srbije, a ako se to nekome ne sviđa, neka traži moju smjenu. Kada parlament Srbije odredi kao državnu politiku da je Kosovo izgubljeno, mi u ovom Ministarstvu ćemo je sprovoditi ", kazao je Dačić.

On je ponovio da Srbija želi dobre odnose, ali je za njih, kako je rekao, potrebno razumijevanje svih strana.

"Što više branimo svoje interese, više će nas poštovati", kazao je Dačić.

Пратите нас на

Коментари11

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније