Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Objavio: F.R. [ Beta ]

26. 09. 2016. 13:42 >> 13:20

BIH

Akcija protiv narko-mafije, uhapšen državljanin CG

Na području Novog Grada u Republici Srpskoj pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH (Sipa) pokrenili su akciju protiv narko-mafije, u kojoj su do sada uhapšene tri osobe, među kojima je i crnogorski državljanin Ganija Kurti, koji se sumnjiči da je koordinisao krijumčarenje droge u BiH.

Akcija je pokrenuta po nalogu Tužilaštva BiH, a u njoj učestvuje nekoliko desetina policijskih službenika.  Kako su objavili sarajevski mediji, uhapšeni su Jasmin Selimagić i Anđelko Novalić iz Novog Grada, te Ganija Kurti, državljanin Crne Gore koji se nalazi pod nadzorom Službe za poslove sa strancima BiH.

Istragom je utvrđeno da je osumnjičeni Ganija Kurti, koji se nalazio na izdržavanju kazne u Kazneno-popravnom zavodu Zenica, iz zatvora putem kontakata u Crnoj Gori i BiH, koordinisao krijumčarenje opojne droge u Bosnu i Hercegovinu.

Kurti je ranije protjeran iz BiH a potom je, koristeći falsifikovane dokumente, ponovo ilegalno ušao u BiH, gdje je uhapšen.

Tokom akcije izvršen je i pretres objekata i vozila koje koriste osumnjičene osobe.

Tužilaštvo BiH je u saradnji sa Sipom i partnerskim agencijama iz Crne Gore sprovelo detaljnu i temeljnu istragu tokom koje su prikupljeni dokazi o uhapšenima.

Utvrđeno je da su uhapšeni učesnici međunarodnog krijumčarenja velikih količina opojne droge marihuana i skank, sa područja Crne Gore u Bosnu i Hercegovinu, koja se dalje distribuirala na ilegalnom narko-tržištu u sjeverozapadnom delu BiH.

Dosadašnjom istragom utvrđeno je da su osumnjičeni u više navrata krijumčarili količine od više kilograma te opojne droge, a osumnjičeni Selimagić, često je boravio u Crnoj Gori da bi nadgledao transport narkotika.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније