Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Objavio: F.R.

27. 09. 2016. 16:48 >> 18:51
35

ZBOG REFERENDUMA

Dodik: Može sud, ali ne u Sarajevu

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao da će RS podnijeti zahtjev za ocjenu ustavnosti 1. marta kao Dana BiH, navodeći da je to datum održavanja referenduma na kojem Srbi nijesu učestvovali. On je poručio i da je spreman da se odazove pozivu na saslušanje koji je uputilo Tužilaštvo BiH ali ne u Sarajevu, nego u bilo kojoj pravosudnoj instituciji u Srpskoj.

"Očekujem da se Ustavni sud BiH jednako brzo odredi premna tom zahtjevu, kao što je to učinio poslije zahtjeva iz Sarajeva", rekao je predsjednik RS, najavljujući da će taj zahtjev Ustavnom sudu BiH biti dostavljen "najkasnije do četvrtka", javlja RTS.

Dodik je naveo da 1. mart "nikada nije bio neradan dan" u RS.

Predsjednik RS je najavio da će biti zatražena i "ocjena ustavnosti svih odluka i akata koje je usvojio federalni parlament konstituisan nakon izbora 2014, jer do sada nije formiran Klub Srba u Domu naroda FBiH".

Dodik je, takođe, rekao i da je spreman da se odazove pozivu na saslušanje koji je uputilo Tužilaštvo BiH "ali ne u Sarajevu, nego u bilo kojoj pravosudnoj instituciji u Srpskoj".

"Spreman sam da dam izjavu, ali u ovom slučaju nema nikakve odgovornosti, ovo je pitanje volontarizma sarajevskih političara", rekao je Dodik.

On je istakao i to da se u Sarajevu ne osjeća bezbjednim.

"Izetbegović je tom izjavom otvoreno dao nalog ekstremistima da jurišaju na mene što je ujedno razlog zbog kojeg ne želim biti saslušan u Sarajevu.", rekao je Dodik u Banjaluci.

Komentarišući izjavu predsjedavajućeg Predsedništva BiH Bakira Izetbegovića, koji je u nedjelju Dodiku prevdidio "sudbinu Sadama Huseina, Muamera Gadafija, Slobodana Miloševića", predsjednik RS je rekao da će njegov "pravni tim će razmotriti postoje li uslovi za tužbu"

"Ja sam protiv bilo kakvog obračuna sa Bakirom Izetbegovićem", rekao je Dodik u Banjaluci.

Пратите нас на

Коментари35

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније