Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

31. 05. 2013. 13:48 >> 14:16
2

ZBLIŽAVANJE

Vučić omekšao SPC ?

Prvi potpredsjednik Vlade Srbije izjavio je danas da ne prihvata optužbe da je izdajnik, ali da razumije brigu SPC za srpski narod.

Vučić je, ispred Patrijaršije SPC, rekao novinarima da je na Saboru dogovoreno da država i Crkva zajedno rade u interesu građana i Srbije.

"Nikad neću prihvatiti da sam izdajnik, niti ja, ni Vlada, borimo se za narod i radimo najbolje što možemo za naš narod", istakao je Vučić.

Upitan o stavu pojedinih vladika koji su žestoko kritikovali njega i Vladu, Vučić je rekao da su "ostale određene kritike na njegov i na račun Vlade", ali da je to stav samo pojedinih vladika.

Episkop bački Irinej rekao je novinarima da se crkva i vlada Srbije slažu po suštinskim pitanjima, a to je da nema priznanja nezavisnosti Kosova i da treba učiniti sve da srpski narod ostane da živi na Kosovu.

Irinej je kazao da je Vučić na Saboru vladikama objasnio probleme sa kojima se država suočava.

"Crkva ima svoje, a država svoje metode, ali ne postoje suštinske razlike", rekao je Irinej.

On je dodao da razumije da je briselski sporazum najviše što je u datom trenutku Srbija mogla da dobije u pregovorima s Prištinom, ali da je svjestan da o tom dokumentu ni sam Vučić "ne govori u superlativima" i da je to ono što je realno moglo da se dobije.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније