Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Objavio: P.R. [ Beta ]

03. 10. 2016. 10:28 >> 10:07
5

AMBASADORKA NJEMAČKE

Kosovo ima veće probleme od demarkacije

Ambasadorka Njemačke na Kosovu, Angelika Viets izjavila je da Kosovo ima mnogo veće probleme u odnosu na demarkaciju sa Crnom Gorom i formiranje Zajednice srpskih opština (ZSO), zbog čega su već godinu dana blokirane institucije.

Viets je za današnje izdanje prištinskog dnevnika Koha ditore rekla da su problemi nezaposlenosti, nedostatak zdravstvenog osiguranja, ispunjavanje potreba građana Kosova i stvaranje novih radnih mjesta hitnija pitanja u odnosu na demarkaciju i ZSO.

Njemačka ambasadorka je rekla da njena zemlja nema stav oko demarkacije sa Crnom Gorom, pošto je to bilateralno pitanje, ali je dodala da je "nažalost" demarkacija postala uslov za liberalizaciju viza za građane Kosova.

"Njemačka podržava proces dijaloga i normalizacije odnosa Kosova i Srbije i sve sporazume koji su postignuti u Briselu", kazala je Viets odgovarajući na pitanje o osnivanju ZSO.

U intervjuu povodom 3. oktobra, Dana ujedinjenja Njemačke, Viets je govorila i o njemačkim investicijama na Kosovu koje bilježe povećanje, ali i o tome zašto su nerealna očekivanja da će investicije Njemačke na Kosovu biti veće.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније