Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

31. 05. 2013. 14:58 >> 15:00
8

BOLI REALNOST

Nikolić: Nijesam predsjednik u Prištini

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je da je srpsko rukovodstvo dužno, da Srbima na Kosovu, dokaže da je briselski sporazum jedino moguće rješenje.

Nikolić je, u intervjuu za TV stanicu "Raša tudej", kazao da je Rusija spremna da podrži svako rješenje za koje se Srbija opredijeli.

"Sporazumom iz Brisela samo ćemo legalizovati status srpske zajednice, tako da Srbi kontrolišu ne samo sjever Kosova, već imaju ingerencije i u četiri opštine na jugu", rekao je Nikolić.

"Danas ne možemo da dobijemo ono što smo mogli prije pet godina. To što možemo da dobijemo danas, sledeće godine ne bismo mogli. I još dok sam bio u opoziciji, bilo je jasno da je moja želja da se to riješi što prije i uvijek sam govorio da ću pregovore podići na najviši mogući nivo i sto prije ih završiti, jer u daljoj perspektivi ništa neće ići u prilog Srba na Kosovu, već samo Albanaca", istakao je Nikolić.

Upitan da li može da kaže da je Srbija zauvijek izgubila Kosovo, koje je imala prije bombardovanja 1999., Nikolić ističe da je to veoma složeno pitanje.

"Srbija nikada neće izgubiti Kosovo, ali ja nijesam predsjednik u Prištini. To je ono što boli i što je, nažalost, već teško promijeniti", rekao je on.

Nikolić je, takođe, odlučno odbacio mogućnost da Srbija prizna nezavisnost Kosova, pod bilo kojim uslovima.

 

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније