Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: B92; Objavio: I. P. ]

07. 10. 2016. 09:15   >>  09:46 14

VLADIKA GRIGORIJE

Gradimo crkve, a bolnice nemaju peškire

Episkop zahumsko-hercegovački, vladika Grigorije, osvrnuo se na stanje u društvu, ističući da ne treba graditi toliko crkvi, kada postoje drugi, veći problemi.

"Više puta sam rekao da ne treba graditi toliko crkvi, jer imamo bolnice u kojima nema peškira, nema papira, gdje je sve zapušteno, teško je gledati sve to, jer i to je na neki način odraz naše crkve", rekao je vladika Grigorije u intervju za TV Hram.

Dodao je da ni škola nije onakva kakva želimo da bude, a otvoreno je pričao i o mnogim privatnim temama. 

Rekao je i da će uprkos brojnim kritikama nastaviti da često nosi farmerke i oblači se kao civil, te da će i dalje igrati fudbal, obrazlažući to time da se ne plaši razlikovanja. 

"Prijatno me iznenađuje to što je nekim ljudima svejedno kako sam obučen, ali ima i onih koji me stalno kritikuju. Za taj veseli sport mi stalno prigovaraju, što idem na terene da igram. Nije nesvjesno to što nosim farmerke i što sam često u civilu. Ispada da sam ja samim tim što sam sveštenik svetiji od onih koji nisu sveštenici, a to je velika obmana i laž", poručio je vladika Grigorije.

Пратите нас на

Коментари14

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније