Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Objavio: F.R. [ Beta ]

23. 10. 2016. 15:27 >> 15:06
7

DELAVIJE PORUČIO

KFOR odlazi kada Kosovo bude moglo da se brani

Ambasador Sjedinjenih Američkih Država na Kosovu Greg Delavije izjavio je danas da će snage KFOR-a biti povučene kada Kosovo bude sposobno da se samo odbrani.

On je na seminaru "Rose Roth" Parlamentarne skupštine NATO-a u Prištini, istakao da će doći do transformacije Bezbjednosnih snaga Kosova i vojske, ali da ta promjena treba da obuhvati sve ustavne elemente na Kosovu.

"KFOR je institucija koju mnogo poštuju, kako Albanaci, tako i kosovski Srbi. Svakako će doći vreme kada KFOR više neće biti potreban", rekao je Delavije.

Prema njegovim riječima, NATO ne treba da se povuče ako zemlja nema sposobnosti da se sama zaštiti.

Seminar "Rose-Roth" Parlamentarne skupštine NATO počeo je u subotu i na njemu će 21 država članica tog vojnog saveza i njegovih partnera razgovarati o perspektivi Kosova i odnosima sa Evropskom unijom i ulogom NATO u regionu.

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније