Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Objavio: F.R.

27. 10. 2016. 10:45 >> 11:32
9

STEFANOVIĆ PORUČIO

Uočili smo djelovanja desničara ka CG

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović rekao je da će tek nakon završetka istrage imati više podataka o tome ko je sve učestvovao u pokušaju puča u Crnoj Gori i šta su bile namjere tih ljudi.

"Opsežniju istragu radile su crnogorske službe, mi smo uočili djelovanje ljudi koji pripadaju desničarskim organizacijama i koji su malo ekstremniji", rekao je Stefanović.

Grupa od 20 državljana Srbije uhapšena je u Crnoj Gori, uoči nedavno održanih parlamentarnih izbora, pod optužbom za terorizam. Među uhapšenima je i bivši komandant Žandarmerije Srbije Bratislav Dikić, koji se trenutno nalazi u pritvoru u Crnoj Gori.

Funkcioner UKP pod nadzorom

Ministar unutrašnjih poslova Srbije  izjavio je da je visoki funkcioner Uprave kriminalističke policije, koji je odavao podatke stranoj obavještajnoj službi jedne zapadne države, pod nadzorom i da je završena prva faza istrage.

"Posebno velika opasnost je bila u tome što uprava Uprava kriminalističke policije predstavlja srž policije u borbi protiv kriminala i organizovanog kriminala", rekao je Stefanović za televiziju Pink.

Kako se navodi na sajtu te televizije, Stefanović je rekao da je završena prva faza istrage i da je ta osoba pod kontrolom i da ne može da učini nikakvu štetu.

Dodao je da je Bezbjednosno-informativna agencija obaviještena kada je policija otkrila da je imao neprijavljeni kontakt i komunikaciju sa predstavnicima stranih službi i da je potom praćen.

Prema Stefanovićevim riječima, funkcioner UKP-a želio je da tim kontaktom obezbijedi neku vrstu zaštite od pripadnika te strane službe.

U interesu istrage, Stefanović nije htio da precizira o kojoj stranoj obavještajnoj službi zapadne zemlje je riječ.

"Tužilaštvo će pokrenuti postupak kada procijeni da je trenutak, ali nema bojazni, jer je osumnjičeni pod kontorolom", rekao je on i dodao da je time poslata važna poruka da strane obavještajne službe ne mogu u Srbiji da rade na način koji "nije oficijalan i ne predstavlja saradnju u borbi protiv organizovanog kriminala".

 

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније