Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Objavio: P.R. [ Tanjug.rs ]

27. 10. 2016. 22:25   >>  22:12

ZBOG MIGRANATA

Slovenija mijenja zakon o državnoj granici

Slovenačka vlada danas je prihvatila predlog izmjena zakona o državnoj granici s mjerama koje bi bile preduzete u slučaju ponovnih masovnih migracija, kazala je na konferenciji za novinare u Ljubljani ministarka unutrašnjih poslova Slovenije, Vesna Gjerkeš Žnidar.

Izmjene između ostalog predviđaju odštete vlasnicima poljoprivrednih zemljišta na čijim su parcalama prepreke i ograde ili video i druga oprema namijenjena kontrolisanju granice, potvrdila je Gjerkeš Žnidar, a u tu je svrhu vlada je rezervisala 280.000 eura, prenijela je regionalna tv N1.

Predlogom zakona određuju se, između ostalog, postupci za policajce za određivanje vjerovatnoće ilegalnog prelaza granice radi efikasnijeg nadzora, određuju se tehnička sredstva za fotografisanje, video i audio snimanje migranata i granice, kao i saobraćaja na graničnim prelazima.

Takođe se daje zakonski okvir za upotrebu tih sredstava.

Zakon spada u okvir mjera koje je vlada proteklih nedjelja najavljivala kao izraz pripravnosti u slučaju da dođe do novih ilegalnih migracija i priliva na slovenačkoj granici.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније