Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

08. 02. 2013. 15:42 >> 15:40

MAKEDONIJA

Protest OVK u Skoplju, obezbjedjuje se srpska ambasada

Oko 200 policajaca, uključujući i tri specijalne policijske jedinice, rasporedjeni su oko ambasade Srbije u Skoplju gdje su u toku protesti zbog nedavnog rušenja spomenika OVMPB u Preševu.

Policija je postavljena oko ambasade Srbije i u prilaznim ulicama zbog protesta koji povodom rušenja spomenika u Preševu organizuju veterani OVK-a i članovi Udruženja albanskih političkih zatvorenika u Makedoniji, studenti iz Tetova i građani, prenosi B92.

Prema najavama organizatora, protest se organizuje zbog "diskriminatorske politike Srbije prema Albancima", a posebno prema onima koji žive na jugu Srbije - u Preševu, Medvedji i Bujanovcu.

Policija je spremna da postavi prepreke na prilaznim putevima na 50 metara od ambasade Srbije, a okolo se nalaze i vatrogasna kola i protivpožarna oprema za slučaj da na ambasadu budu bačeni "Molotovljevi kokteli" i druge zapaljive materije.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније