Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

04. 06. 2013. 11:16 >> 11:17

PRIPRAVNI

Srbiji ne prijete poplave

Iako se očekuje da će poplavni talas iz Evrope uskoro stići u Srbiju, za sada u toj zemlji nema opasnosti od izlivanja velikih rijeka.

 

 

Beogradski mediji su objavili da je zamjenik načelnika Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije Đorđe Babić saopštio da neke zemlje u slivu Dunava, poput Austrije, Slovačke, Češke i Njemačke već imaju probleme sa poplavama, te da se očekuje da će taj poplavni talas stići u Srbiju tek 5-og ili 6-og juna i narednih dana.

On je istakao da se ne očekuju veće poplave u toj zemlji, niti veće probleme.

Babić je rekao da se prati situacija koja zavisi i od toga koliko će biti padavina i u Srbiji, te da bi moglo da se dogodi da bude bujičnih poplava zbog velike količine padavina u narednih nekoliko dana, navodeći da je Sektor za vanredne situacije MUP-a spreman da u skladu sa raspoloživim sredstvima, mehanizacijom i ljudstvom da pomogne stanovništvu.

Srbijanski Hidrometeorološki zavod saopštio je da će vodostaji na Dunavu biti u većem porastu narednih osam dana sa prevazilaženjem granica redovne odbrane od poplava.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније