Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

04. 06. 2013. 11:41 >> 22:47
1

RAZMJENA PROGRAMA

"Bolji život" na Televiziji Kosova?

Radio-televizija Kosovo, koja je juče na svom drugom kanalu počela emitovanje programa na srpskom jeziku, mogla bi od jeseni da ostvari saradnju sa RTS-om, javili su beogradski mediji.

 

 

To bi u praksi značilo da će dva nacionalna javna servisa razmjenjivati segmente svog programa, od informativnog do kulturnog. Tako bi se neki sadržaji RTS-a mogli već naredne godine gledati na kosovskoj televiziji, i obrnuto.

Mediji pišu da bi se na RTK-u, osim Dnevnika, mogle emitovati i RTS-ove serije poput „Boljeg života“, „Ranjenog orla“ ili „Vrućeg vjetra“.

Direktor RTK2 na srpskom jeziku Žarko Joksimović kazao je da mogućnost saradnje sa RTS-om nije medijska, već politička odluka.

"Mi planiramo da uspostavimo neke kontakte, ali znate da je to više tema za političare nego za nas iz medija. Dok se ne uspostave neki opipljiviji kontakti između Beograda i Prištine, ne vjerujem da će do saradnje sa RTS-om doći. Međutim, mi smo otvoreni za saradnju jer ljudi u Beogradu malo znaju šta se dešava u Prištini ili Peći, dok se na Kosovu više zna šta se dešava u Briselu, nego u Beogradu", rekao je Joksimović.

On je istakao da su o saradnji već kontaktirali s nekim srpskim televizijama.

"Već smo ostvarili kontakt sa televizijom iz Novog Sada sa kojom ćemo imati neku razmjenu produkcije. Imali smo i neke razgovore sa Prvom televizijom", kazao je on, ne isključujući mogućnost da u nekom trenutku RTK 2 ugovori emitovanje sa nekim od kablovskih operatera u Srbiji kako bi se celokupan program vidio i na teritoriji Srbije.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније