Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

04. 06. 2013. 13:28   >>  13:27

VJERUJU BEOGRADU

Vulin:Kosovski Srbi će prihvatiti sporazum

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo Aleksandar Vulin izrazio je danas očekivanje da će predstavnici Srba na sjeveru Kosova učestvovati u primjeni briselskog sporazuma, jer imaju povjerenje u vlast u Beogradu.

 

 

On je dodao da će Srbi sa sjevera Kosova prihvatiti sporazum o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine u “onoj mjeri u kojoj im vlast u Beogradu objasni da je to neophodno” .

Vulin je istakao da se lična prava građana ne mogu vezivati za političku odluku kao što je priznavanje neke “države i državljanstva”.

"Dakle, ako je sporazum statusno neutralan, znači da će Srbi moći da nastave da žive sa svojim dokumentima i na tome naš  pregovarački tim insistira", rekao je Vulin.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније