Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

04. 06. 2013. 14:16   >>  14:16

NEMA ŠTRAJKA

Hrvatska: Vlada i sindikati postigli sporazum

Hrvatska vlada i 11 sindikata javnih i državnih službi postigli su danas dogovor u vezi sindikalnih zahtjeva za povećanjem plata javnih i državnih službenika, tako da neće biti štrajka kojim su sindikati prijetili da će blokirati državu.

 

 

Vlada je postigla sporazum sa sindikatima koji su tražili da im se vrati 3 posto bruto plate kada se u zemlji ostvari određeni privredni rast, a pojedinosti sporazuma će biti uskoro objavljene.

 Hrvatski ministar rada i penzijskog osiguranja Mirando Mrsić dodao je da će se vlada obavezati da u 2013. neće smanjivati nivo plata u državnim i javnim službama. Ponovio je da Vlada neće kupovati socijalni mir, neće se zaduživati za isplatu plata i da želi da potpiše sporazum koji je ostvarljiv za jednu i drugu stranu.

Rezultati ankete koje je portal Moj Posao sproveo na više od 500 ispitanika pokazali su da štrajk koji je bio ranije najavljen  za 5.jun, ne podržava 62 posto ispitanika.

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније