Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

04. 06. 2013. 19:04 >> 19:04
1

PODRŠKA SLOVAČKE

Lajčak: Srbiji datum bez uslova

Šef slovačke diplomatije Miroslav Lajčak poručio je u Beogradu da Slovačka podržava otvaranje pristupnih pregovora između Srbije i EU, bez novih uslovljavanja.

Lajčak je, tokom današnje posjete Beogradu, kako prenose tamošnji mediji, rekao da je Srbija u prethodnom periodu povukla mnogo "hrabrih i odgovornih poteza" u cilju rješavanja problema Kosova i uspostavljanju trajne stabilnosti.

Lajčak i šef srpske diplomatije Ivan Mrkić zaključili su da u EU preovlađuje optimizam potvrđen obiljem dokaza koji idu u prilog Srbiji zbog odluka i ponašanja njenog rukovodstva, ističe se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova Srbije.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić je ocijenio da je njegova zemlja spremna da primijeni sve što je do sada dogovoreno, ali uz uslov da to bude u skladu sa statusnom neutralnošću Kosova.

Lajčak je ubijeđen da sada ne postoji ni jedna zemlja u EU koja bi tvrdila da postoje bilo kakvi problemi za otvaranje pregovora sa Srbijom.

"Implementacija do sada postignutih sporazuma je ono što se sada očekuje od Srbije", rekao je Lajčak. 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније