Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

21. 11. 2016. 21:57 >> 21:34
1

VUČIĆ O DEVEDESETIM

"Nijesam bio jak da se protivim"

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je platio veliku političku cijenu i prihvatio krivicu zbog odluka dok je bio ministar informisanja, u Vladi Mirka Marjanovića, devedesetih godina prošlog vijeka.

"Vrlo je lako to meni zabiti kao nož u leđa", rekao je Vučić odgovarajući na pitanje njemačkog novinara na konferenciji Medijskog foruma Jugoistočne Evrope.

Pitanje je bilo koliko je različito ono što radi danas u odnosu na ono što je radio kada je bio ministar informisanja, u vrijeme režima Slobodana Miloševića i da li se nešto promijenilo, a Vučić je primjetio da je na to pitanje do sada bar hiljadu puta odgovorio, te dodao da je to više lično nego političko pitanje.

Premijer Srbije je objasnio da je tada, kada je bio ministar informisanja, imao 28 godina i to usred rata, "kada smo dobili loše zakone o medijima i slobodi medija".

"Taj zakon je bio bolji od onog iz 2009, a niko se nije žalio na taj", rekao je Vučić dodajući da u to vrijeme nije bio dovoljno jak da se protivi svemu što je neko usvojio i stavio na snagu.

Vučić je poručio da je platio političku cijenu i da je više puta o tome govorio, a da su mu građani povjerovali na riječ.

Novinari nekoliko redakcija napustili su iz protesta regionalni medijski skup u Beogradu, tokom govora premijera Aleksandra Vučića.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније